Matthijs Kunzel » Home

Voorwoord

Welkom op de website van de enige echte roodrunner. Op deze site wil ik laten zien wie ik ben, wat ik doe en wat mijn ambities zijn op sportgebied. Het ontstaan van de site is gekoppeld aan mijn streven om (parttime) broodrunner te worden.

Heeft u suggesties, op- of aanmerkingen maak dan gebruik van het contactformulier.

Alvast bedankt en veel plezier met rondstruinen.

februari 2006

Matthijs

Steun Matthijs en wordt supporter!

Up 2 date

Alle Up 2 date verslagen 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

Up 2 date blijven?
Meld u aan voor de Roodrunner Update!
Deze nieuwsbrief verschijnt enkele malen per jaar met mijn meest recente nieuws.
U kunt zich opgegeven via het contactformulier

Rondje Bergen


Afgelopen week werd ik gevraagd om voor Dental Udding Bergen mee te lopen met de 10 em tijdens het Rondje Bergen. Aangezien ik sinds begin september weer lekker de trainingen aan het opbouwen was, leek het me leuk om te kijken hoe hard ik kon lopen in Bergen. Zonder verwachtingen vooraf reed ik naar Bergen. Bij de start schoten Tom Wiggers en Sven Nijs weg, aangezien ik wist dat die een maatje te groot waren probeerde ik ook niet bij ze in het spoor te blijven. Dat betekende wel dat ik, versassend, op de derde plek in de wedstrijd liep. De twee rondes over 8 km waren pittig, zeker in de hitte van zondag, maar ik kon het tempo aardig hoog houden. In de tweede ronde merkte ik wel dat ik natuurlijk de afgelopen twee jaar niet meer dan 10 kilometer aan een stuk had gelopen, om van tempo training nog maar te zwijgen. Toen ik 1:01:28 op de finishklok zag staan kon ik dan ook breeduit lachen, zeker omdat ik de 3e plaats ruimschoots had weten vast te houden. Een comeback met een podiumplaats, vooraf had ik daar zeker geen rekening mee gehouden.

-Matthijs-

Geplaatst op 3 oktober 2011

Laat hier een reactie achter…

Eerste wapenfeit

In mijn vorige bericht stond dat ik sneller dan de vorige keer wat van mij zou laten horen. Dat is hierbij volgens mij ruimschoots gelukt. In datzelfde stukje had ik geschreven dat ik bij triathlonvereniging Zwefilo begonnen ben met zwemtraining. En zo kreeg ik ook een uitnodiging voor de clubcompetitie: een week vol met verschillende triathlon onderdelen en combinaties.

Na overleg met mijn fysiotherapeut besloot ik bij een aantal onderdelen van deze competitie te starten. Voor het plezier en als test voor zowel mijn voet als mijn conditie. De verslagen en de uitslagen van de verschillende onderdelen vind je onder Wedstrijden.

Het was super lekker om weer vrijuit te kunnen sporten en daarnaast ook erg gezellig. Nieuwe wedstrijdplannen heb ik nog niet. Ik wil vooral genieten van de trainingen. Maar dat ik weer vaker aan een wedstrijdje ga deelnemen, sluit ik zeker niet uit.

Tot ZWEm, FIets, LOop!

-Matthijs-

Geplaatst op 11 juni 2011

Laat hier een reactie achter…

Terug van weggeweest

Het is lang stil geweest op mijn site en dat is dan nog een understatement. Ik had het plan om een reactie te plaatsen als ik positief nieuws over het herstel van mijn voetblessure kon brengen. Nou dat wilde dus niet erg vlotten….

Niet dat ik stil heb gezeten. Integendeel, onder intensieve begeleiding van fysiotherapeut Peter Eemers heb ik vanaf begin 2010 gewerkt aan mijn herstel. Via zorgvuldig opgebouwde schema’s en een uitgebreid pakket aan oefeningen hebben we geprobeerd mijn voet weer volledig belastbaar te maken. Helaas met teleurstellend resultaat. De eerste maanden leek alles goed voorspoedig te verlopen. Zodra ik echter bij 5x6min dribbelen was aanbeland kwam de pijn onmiskenbaar en zelfs heviger terug.

In de nazomer van 2010 was een nieuwe injectie met corticosteroïden door sportarts Peter Vergouwen wederom niet succesvol. De pijn en stijfheid speelden zelfs bij activiteiten zoals racefietsen en snelwandelen op. Toen realiseerde ik me dat ik wellicht nooit meer op mijn oude niveau terug zou kunnen komen. Laat staan mezelf verder te verbeteren.

In diezelfde periode kwam de relatie met mijn vriendin na 4 jaar tot een einde. Daar zat ik dan in het Brabantse Schijndel alleen in een huis, waar ik op korte termijn uit moest zonder te kunnen lopen en zonder (ander duidelijk) doel. Tijd om opnieuw de balans op te maken.

Ik besloot als eerste terug te keren naar Noord-Holland. In Brabant had ik -buiten mijn functie als consulent gehandicaptensport- niets meer te zoeken. Vrienden, familie, strand, duinen en zee. Kortom een vertrouwde omgeving. Dat voelde goed. Vrij snel vond ik een mooi huur appartement in Heiloo (vlakbij Alkmaar en het strand van Egmond). Het najaar van 2010 ben ik druk met het opknappen van deze woning en het verhuizen geweest. Voor het eerst van mijn leven ook niet aan sport gedaan. Een vreemde ervaring maar voor dat moment wel even goed.

Begin december kwam het besef dat niet sporten en mijn persoon niet samengaan. Wat werd ik (en waarschijnlijk mijn omgeving ook) gek van mezelf. Hoog tijd om weer wat te gaan doen! Tien december heb ik mezelf vermanend toegesproken. De volgende dag lag ik in het water voor mijn eerste zwemtraining bij Zwefilo, de triathlon vereniging waar ik vroeger zelf training heb gegeven. Inmiddels beweeg ik mij tweemaal per week spartelend door het water. En pak ik zo nu en dan de ATB voor een training door de duinen. Sinds twee maanden ben ik onder begeleiding van mijn vroegere fysiotherapeut Robert Klazema weer heel voorzichtig het lopen aan het opbouwen.

Momenteel reis ik drie dagen per trein heen en weer tussen Den Bosch en Heiloo voor mijn werk als consulent gehandicaptensport. De andere twee dagen geef ik bij Sportservice Haarlemmermeer naschoolse sportlessen aan Obelixitas (kinderen met overgewicht) en ClubExtra (kinderen met een ontwikkelingsachterstand). Al met al ben ik veel tijd kwijt met reizen en schieten de trainingen er soms bij in.

Het belangrijkste doel voor mij op dit moment is dat ik weer lekker en pijnvrij kan sporten. Wellicht dat ik in de toekomst de triathlon wil gaan oppakken. Vast staat dat ik in ieder geval graag vrijuit wil kunnen lopen, waarbij vooral voor de ontspanning en het plezier voorop staan. De eerste keer dat ik weer 10 minuten door het duin mocht en kon dribbelen wist ik meteen weer waarom ik zo verknocht ben aan lopen. Dit is waar ik het allemaal voor doe! De toekomst zal uitwijzen wat er straks mogelijk is op sport en andere gebieden. Voor nu ga ik gewoon lekker genieten van wat kan.

-Matthijs-

Geplaatst op 8 april 2011

Laat hier een reactie achter… 

Happy New Year


20110408 mizuno 2011

-Matthijs-

Geplaatst op 1 januari 2011

Laat hier een reactie achter… 

Alle Up 2 date verslagen 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

Matthijs wordt
gesponsord door